Najlepsze anime. Strona: 5

Dodano: 2011-08-20 21:22

Naruto - dres spod sklepu, który jest bohaterem narodowym
Całkiem dobre anime, jednak główną jego wadą są niektóre fillery. Poważnie, z niektórymi odcinkami twórcy przesadzają, byle tylko zapchać dziurę

Dodano: 2011-08-20 23:20 Zmieniono: 2011-08-20 23:22

Nozdormu napisał(a):
Naruto - dres spod sklepu, który jest bohaterem narodowym
Całkiem dobre anime, jednak główną jego wadą są niektóre fillery. Poważnie, z niektórymi odcinkami twórcy przesadzają, byle tylko zapchać dziurę

Fillery nie są takie złe, poza tym dobrze że dzięki nim jest więcej odcinków, dzięki temu seria się tak szybko nie skonczy a ja lubię tasiemcowe odcinki i tyle, np jeden z ostatnich filerow naruto shippuuden - statek widmo jest genialny.
Naruto rządzi i pod względem zarysu psychologicznego bohaterów miażdzy konkurencje.
Zresztą Naruto po Dragon Ball ma największą oglądalność i słusznie - Naruto zwycięża dzięki bohaterom i ich odczuciach- i portretach psychologicznych.

Jak sobie przypomne odcinek co Kakashi ukrywa pod maską to leże i kwicze : D

Dodano: 2011-08-20 23:25

LordLard (Anciliae)
LordLard
Biała Podlaska\Lublin\Kuldahar

Dragon Ball (wszystkie serie) oraz Naruto i Naruto Shippuuden rządzi jako najlepsze japońskie anime na świecie.!!!!!!!!!!!!!!!!

Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!

Dodano: 2011-08-20 23:30

LordLard napisał(a):
Dragon Ball (wszystkie serie) oraz Naruto i Naruto Shippuuden rządzi jako najlepsze japońskie anime na świecie.!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobry gust masz ; D
Tak musze to powtórzyć Naruto jest bezkonkurencyjne - jak ktoś powie inaczej będe się mścił jak Sasuke Uchiha ; D

Dodano: 2011-08-21 10:58

I tak Kisame i Itachi są lepsi

Dodano: 2011-08-21 11:16

A ja wolałem Jiraye i Orochimaru:). Do dziś twórcom nie umiem wybaczyć uśmiercenia tego pierwszego

Wszystko się kiedyś kończy

Dodano: 2011-08-21 11:59

Tylko, że uśmiercenie Sannina było ważną częścią fabuły i wątpie, żeby dało radę znaleźć lepsze rozwiązanie

Dodano: 2011-08-21 12:04

Tym niemniej bardzo mnie dotknęła jego śmierć i pewnie nie tylko mnie, bo wielu go uwielbiało:).

Wszystko się kiedyś kończy

Dodano: 2011-08-21 12:27

No, Ero-Sennin był spoko

Dodano: 2011-08-21 13:19 Zmieniono: 2011-08-21 13:28

Ciekawe jaki będzie związek czy Naruto z Sakurą czy Naruto z Hinatą ; p poza tym w żadnej innej anime/mandze nie szło się aż tak zżyc z bohaterami,
Te anime to jakby oddzielny istniejący nadal swiat, kurde czekam na odcinek anime w którym pokażą dokładnie jak Kyubi zdemolował Konohagakure.
Czy zna ktoś inne anime osadzone w podobnych realiach itp??

Jestem zażenowany że naruto shippuuden tak rzadko padł w waszych topach ; (

Dodano: 2011-08-21 13:55

Masterdeath napisał(a):
Jestem zażenowany że naruto shippuuden tak rzadko padł w waszych topach ; (

Mi się kojarzy z Pokemonami, tylko dla troszkę starszych dzieci, wielu polecało więc jakoś poszło ze 20-30 odcinek i próbowałem cokolwiek znaleźć w tej serii, ale tam nie ma nic... Poza tym odcinki są kurewsko na siłę przeciągane, odciągając intro, powtórkę z poprzedniego odcinka, outro itd. daje jakieś 15min reszty. Ciągnie się ten serial jak telenowela, jak dla mnie to fabuła się nie rozwija prawie w ogóle, w tym związki emocjonalne między bohaterami. Naruto zarówno w pierwszych odcinkach jak i w teraźniejszym "szarpiedrutem" jest bohaterskim idiotą, Sakura egoistyczną beksą, która pierdoli cały czas o Sasuke, a Sasuke po prostu przystojnym dupkiem. Tam chyba jest cały czas ten sam wątek...

Dodano: 2011-08-21 14:12

Rochu napisał(a):
[quote:8b7c6c0cd7="Masterdeath"]Jestem zażenowany że naruto shippuuden tak rzadko padł w waszych topach ; (

Mi się kojarzy z Pokemonami, tylko dla troszkę starszych dzieci, wielu polecało więc jakoś poszło ze 20-30 odcinek i próbowałem cokolwiek znaleźć w tej serii, ale tam nie ma nic... Poza tym odcinki są kurewsko na siłę przeciągane, odciągając intro, powtórkę z poprzedniego odcinka, outro itd. daje jakieś 15min reszty. Ciągnie się ten serial jak telenowela, jak dla mnie to fabuła się nie rozwija prawie w ogóle, w tym związki emocjonalne między bohaterami. Naruto zarówno w pierwszych odcinkach jak i w teraźniejszym "szarpiedrutem" jest bohaterskim idiotą, Sakura egoistyczną beksą, która pierdoli cały czas o Sasuke, a Sasuke po prostu przystojnym dupkiem. Tam chyba jest cały czas ten sam wątek...[/quote:8b7c6c0cd7]

I to jest w tym piękne autentyczność bohaterów - ich uczucia - są tacy realni, namacalni, świat anruto wydaję się prawdziwym - przeciaganie?? ono jest potrzebne by wyrazić uczucia.

Dodano: 2011-08-21 14:24

Masterdeath napisał(a):
I to jest w tym piękne autentyczność bohaterów - ich uczucia - są tacy realni, namacalni, świat anruto wydaję się prawdziwym - przeciaganie?? ono jest potrzebne by wyrazić uczucia.

Wybaczta, ale nie mam ochoty oglądać anime w którym w sumie mam 15min. odcinka z czego może 5min. to walka + popchnięcie fabuły do przodu, a 10min. to pojękiwanie różowej i tłumaczenia dlaczego beczy.

Dodano: 2011-08-21 14:39

Co kto lubi
W najbliższym czasie mam zamiap obejrzeć "Final Fantasy Last Order", jednak i tak zostanę wielkim fanem "Advent Children"

Dodano: 2011-11-06 15:08 Zmieniono: 2011-11-06 15:08

top anime moje to
1. ONE PIECE
2. NARUTO
3. BLACK LAGOON
4. HELLSING ULTIMATE
5. BLEACH

Dodano: 2011-11-06 23:11

-Neon Genesis Evangelion - końcówka ryje psyche
-Fay Stay Night
-Hellsing Ultimate
-Serial Experiments Lain - cyberpunkowo
-Black Lagoon - piraci w dzisiejszych czasach :D

http://pantheion.pl/

Dodano: 2011-11-07 09:52

Ohajo!
Nie nazwę się Otaku z krwi i kości, ale mam w domu takową istotę, a nawet dwie i chcąc nie chcąc trochę się tych anime widziało, a nawet było się na jakimś mini konwencie. Mam jednak swoje typy: F.M.A., Hellsing, Eggo Proxy, Death Note. Co do reszty nie mogę się wypowiadać, bo zbyt mało widziałam odcinków.
Sajonara.

Dodano: 2011-11-07 15:10 Zmieniono: 2011-11-07 15:10

Ceiphied napisał(a):
[quote:9026f2b11f="sphinxia"]"Sailor Moon" oglądałam, jak miałam naście lat!
Pamiętam to jak przez mgłę, ale był tam gadający czarny kotek i w ogóle fajne postaci. Musze sobie to przypomnieć

Czarny kot , biały - Luna i Artemis ! Jeszcze był taki jeden malutki szary hmhmh...o Diana ![/quote:9026f2b11f]

Tak, zgadza się, jako dziecko bardzo lubiłam "Sailor Moon" oraz inne anime takie bardziej skierowane do dziewczyn, jak np. "Czarodziejskie Zwierciadełka", "Sally Czarodziejka", "Syrenka Mako", "Candy, Candy".

Dodano: 2011-11-07 19:41

taaa, jak byłam dzieciaczkiem też lubiłam Sailor Moon... ale szybko mi przeszło, dziś nie trawię anime w żadnej jego postaci:)

Dodano: 2011-11-07 19:44

ja teraz czasem sobie coś włączą z tego gatunku na youtubie, jak mam nastrój, ale bardzo rzadko.

Dodano: 2011-11-11 13:11

Jak dla mnie to będą już wcześniej wspomniane:
- Hellsing Ultimate (nadzieja co do wampirzego gatunku - żadnego brokatu)
- Death Note
- Code Geass
- Black Lagoon
- FMA

Dodano: 2011-11-11 16:07

Najbardziej epicka bitwa jaką widziałem w anime to zaprawdę - - Białobrody vs Baza główna marynarki. To była poezja normalnie....

Dodano: 2014-02-28 16:30

Interstate 60
Mr. Destiny
The Family Man
Stranger Than Fiction
Retroactive
What Dreams May Come
Beetle Juice
Corpse Bride
What Lies Beneath
House of Dreams 2011
Others
The Orphanage 2007
The Sixth Sense
Home 1986
Premonition
Ghost Hound
Ghost Hunt
Serei no Moribito
Inuyasha
Kurosawa Dreams
Bai She Chuan
Photographer of the Elves
Spirited Away: In the Land of the Gods
Sun Taam
Derriere les Murs
Onmyouji 1 & 2
Shounen Onmyouji
Otogi zoshi: The Legend of Magatama
Mushishi
Aku No Hana
Tokyo Ravens
Inari Konkon Koi Iroha.
Seikimatsu Occult Gakuin.
Kekkaishi
Natsume
Hiiro No Kakera
Red Data Girl
Kamisama Hajimemashita
Origin - spirits of the past
Otogizoushi
Yobi the Five Tailed Fox
Nausicaa z Doliny Wiatru
Hoshi wo Ou Kodomo
Ostatni strażnik magii
Mój Sąsiad Totoro
Ponyo
Księżniczka Mononoke
Mononoke
Ruchomy zamek Hauru
Kiki's Delivery Service
Detektyw Di Renjie i zagadka upiornego ognia
Grający z talerza
Narzeczona dla Kota
Hoozuki no Reitetsu
K-On

To jest lista filmów i seriali (anime i nie tylko)
które bardzo lubię i polecam
a umieszczam je tutaj w nadziei że ktoś poleci mi inne
tylko żeby były właśnie w takim stylu :)

Czyli dużo folkloru,mistyki,legend,szamanów,bóstw,całej tej "nad"przyrodzoności

Dodano: 2014-02-28 20:28 Zmieniono: 2014-02-28 20:29

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Nadine1986 napisał(a):
[quote:96f8ba4ef4="Ceiphied"][quote:96f8ba4ef4="sphinxia"]"Sailor Moon" oglądałam, jak miałam naście lat!
Pamiętam to jak przez mgłę, ale był tam gadający czarny kotek i w ogóle fajne postaci. Musze sobie to przypomnieć

Czarny kot , biały - Luna i Artemis ! Jeszcze był taki jeden malutki szary hmhmh...o Diana ![/quote:96f8ba4ef4]

Tak, zgadza się, jako dziecko bardzo lubiłam "Sailor Moon" oraz inne anime takie bardziej skierowane do dziewczyn, jak np. "Czarodziejskie Zwierciadełka", "Sally Czarodziejka", "Syrenka Mako", "Candy, Candy".[/quote:96f8ba4ef4]

Ponoć od lipca tego roku ma być nowa seria Sailor Moon ! Albo kinówka - cholera wie . Może zwariowałam, ale będę oglądać.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2014-03-02 09:38

Mi obecnie chyba najbardziej podobają się Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) i Elfen Lied.
Ostatnio oglądałam Shinsekai yori (From the new world) i w sumie także bardzo bardzo mi się spodobało. Wciągnęło i nawet zaskoczyło.

A tak sentymentalnie zawsze będę wspominać Full Metal Panic! :)) od tego w sumie zaczęłam, nie do końca dlatego że wybrałam akurat to, w każdym razie pamiętam że było się z czego pośmiać :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło